top of page

Ακολούθησε αυτό που σε εμπνέει



Τι είναι αυτό που θα μας έκανε να βιώσουμε περισσότερη πληρότητα στη ζωή μας;


Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, μπορούμε να αναρωτηθούμε ποια είναι τα στοιχεία που συνήθως μας ελκύουν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, συνήθειες, ανθρώπους όπου νιώθουμε κάτι να λάμπει μέσα μας όταν ασχολούμαστε με αυτά καθώς και ποιές καταστάσεις ανεχόμαστε αντί να ακολουθούμε αυτό που μας εμπνέει.


Τι σε κάνει χαρούμενο που είσαι ζωντανός? Όλοι μας έχουμε ένα ή περισσότερα ενδιαφέροντα όπου κάτι βαθύτερο και με νόημα μας οδηγεί προς αυτά σε σχέση με άλλες δραστηριότητες ή επαφές.


Εάν δεν είσαι σίγουρος για το ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα ενδιαφέροντα που σε γεμίζουν, έχεις δώσει τον χρόνο και χώρο στον εαυτό σου να παρατηρήσεις το προς τα που σε οδηγεί η εσωτερική σου πυξίδα?


Πολλές φορές αφήνουμε τις υποχρεώσεις, τη δουλεία και την καθημερινότητά μας να μας παρασύρουν σε μια συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη κατάσταση στην οποία απλά επιβιώνουμε. Έτσι δεν δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να ανακαλύψει τι μας ενθουσιάζει και μας γεμίζει εσωτερικά.


Αρχίζοντας να ακολουθούμε τα στοιχεία από αυτά που μας ελκύουν έστω και αν είναι μικρά στην αρχή, μπορούν να μας οδηγήσουν στη μεγαλύτερη εικόνα αυτού που μας κάνει να φωτίσουμε από μέσα προς τα έξω και μας καλεί να το ανακαλύψουμε.


Όταν αφήσουμε τους εαυτούς μας να συντονιστούν με αυτά που μας εμπνέουν, τα εσωτερικά μας δώρα και ταλέντα μπορούν να ξεδιπλωθούν περισσότερο έτσι ώστε να μας υποστηρίξουν σε αυτό που κάνουμε. Μερικές φορές για να συνδεθούμε με αυτά τα στοιχεία, χρειάζεται να ελαφρώσουμε τον εαυτό μας από βάρη και πληγώματα του παρελθόντος τα οποία δεν μας αφήνουν να δημιουργήσουμε τον χώρο μέσα μας για αυτά που θα μας γεμίσουν και ικανοποιήσουν σε βαθύτερο επίπεδο.


Συνήθως, αυτά που μας ελκύουν είναι σε ευθυγράμμιση με τις αξίες μας. Εξερευνώντας το τι είναι σημαντικό για εμάς και το τι εκτιμούμε σαν άνθρωποι είναι ένας βοηθητικός τρόπος να ξεκινήσουμε να περιηγούμαστε στο τι είναι αυτό που θέλουμε να προσελκύσουμε στην ζωή μας που θα μας φέρει περισσότερη πληρότητα και το οποίο θα έχει προσωπικό νόημα για εμάς. ✨

bottom of page